Paraziták energiaforrása


Amerikai kutatók újabb felfedezésre jutottak: a dél-amerikai őserdőkben honos, hócserjefélék közé tartozó, akár 12 méteresre is megnövő Eucryphia cordifolia élősködője, a Gliocladium roseum természetes módon, a fa cellulózának átalakításával tökéletesen tiszta biodízelt képes előállítani.

mint a férgek harapnak

Ipari körülmények között az eljárást a következő módon lehetne hasznosítani: a növényi alapanyagokat először cukorszerű szerves molekulákká kell alakítani, ezt követi az anyag fermentálása a bioetanol előállításához. Gary Strobel, a montanai állami egyetem munkatársának elmondása szerint a módszer viszonylag egyszerű: a kutatók azt tapasztalták, hogyha a "dízelgombát" potenciálisan pusztulást okozó antibiotikumok hatásának teszik ki, akkor az védekezésképpen illékony gázt termel.

enterobiosis rendes vattafórum

A felfedezés olyan megdöbbentő volt, hogy az eredménytől a hátamon felállt a szőr" - mondta Strobel, aki a kutatás tapasztalatairól a Microbiology című folyóiratban számolt be. A közkeletű felfogás szerint a fosszilis energiahordozók úgy keletkeztek, hogy paraziták energiaforrása elhalt növényi maradványok hosszan nagy nyomás alatt és magas hőmérsékleten alakulnak olajjá.

a bélparazita jelei az embereknél

Ha azonban az őserdei gombák képesek a mikodízel előállítására, akkor a hagyományos energiahordozók keletkezéséhez is hozzájárulhattak.

Lehetséges, hogy ezzel megdőlt az eredeti elmélet…?

szalagféreg férgek kezelése