Szakáll parazita


szakáll parazita helminták kezelése őrökkel

Molnár Csaba Senki sem tudja ugyanis végérvényesen bizonyítani vagy cáfolni azt a feltételezést, miszerint a nők vonzódnak a szakállhoz illetve a szakállas férfiakhoz. Még mielőtt azt válaszolnák, hogy ez csak ízlés kérdése, fontos tudnunk, hogy preferenciáink jó része is az evolúciós múltban gyökerezik.

szakáll parazita a nyállal átvitt férgek

Egy szakáll parazita azonban már sikeresen azonosítottak, amely szerepet játszik abban, hogy a hölgyek a fejükben balra vagy jobbra húzzák-e az előttük álló szakállas férfi képét. Ezek pedig az élősködők, illetve a nő félelme az élősködőktől.

Így befolyásolja a szakáll a férfiak vonzerejét Egy új, a The Royal Society által kiadott új tanulmány azt vizsgálta, hogy a szakáll vagy annak hiánya befolyásolja-e a nők körében a férfiak potenciális vonzerejét. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az arcszőrzetnek jelentősszerepe van abban, hogy a nők miként vélekednek egy velük való esetleges kapcsolat kialakításáról.

Nem állítjuk, hogy a szakáll a paraziták tanyája, ugyanakkor talán kevesebbet borotválkozó olvasóink is elfogadják, hogy nehezebb tisztán tartani, mint a fényesre borotvált állcsúcsot. Sok évvel ezelőtt egy magyarországi egyetem mikrobiológiai tanszékén rejtélyes baktérium fertőzte be a szándékosan befertőzött mikrobakultúrákat.

 • Index - Tudomány - A szakáll szexi, kivéve, ha a nő retteg a tetvektől
 • Másodrendű parazita
 • Единственное оправдание войны с точки зрения октопаука, - продолжил Арчи, - это недвусмысленная угроза самому существованию колонии.
 • Hogyan lehet hatékonyan ellenőrizni a férgeket
 • A nők tényleg kedvelik a szakállas férfiakat?

Már mindent kipucoltak, sterilizáltak, de a fertőzés forrását nem találták meg. Aztán megakadt a szemük a nagy szakállú laborasszisztensen.

A nők tényleg kedvelik a szakállas férfiakat?

És igen, kiderült, hogy a baci az ő arcszőrzetében tenyészett, és onnan jutott át folyton a Petri-csészékbe. Ugyanígy a szakállban emberi kórokozó baktériumok is tenyészhetnek, amelyek adott esetben ronthatják az illető férfi, az ő partnere, illetve utódai túlélési esélyeit.

 1. Николь вздохнула.
 2. Szivfergesseg elleni gyógyszer
 3. Hihetetlen, de ennyire veszélyes a szakáll - HáziPatika
 4. Helminták veszélyesek az emberre
 5. Így befolyásolja a szakáll a férfiak vonzerejét - Glamour
 6. Milyen kárt okozhatnak a pinwormok

Pontosan ronthatták a múltban, az ugyanis nem ismert, hogy ez így van-e még a jelenben is. De ennek a mi szempontunkból nincs is jelentősége, hiszen az utóbbi pár évtized életmódbeli változásainak, így a személyes higiéniának nincs sok hatása az ember évezredek óta berögzült késztetéseire.

A nők tényleg kedvelik a szakállas férfiakat? Origo Meglehet, hogy szüleink vagy nagyszüleink még a rossz modor vagy az elégtelen higiénia jeleinek tekintették. Ma azonban ez teljesen más megítélés alá esik. A szakáll vagy tágabb értelemben arcszőrzet jelensége nem annyit jelent, hogy szőrszálak vannak a férfiak arcán, hanem egyfajta státuszszimbólum lett, más megközelítésben annak a fitogtatása, hogy valaki férfias szakáll parazita trendi.

Jól ismert jelenség, hogy a párválasztás során tudat alatt mindkét nem olyan jellemzőket keres és talál attraktívnak a másikon, amelyek közvetett vagy közvetlen módon elősegítik a születendő utód túlélését. A Sterlingi Egyetem felfedezése szerint ugyanez lehet igaz a szakállra is. Képünk illusztráció! Voltak közöttük szakállasak és szakálltalanok, és e kategóriákon belül is különbözött, hogy az arc mennyire volt maszkulin.

Szakáll parazita szakállt a legtöbben férfias maszkulin bélyegnek értékelik, de sok más hasonló hatású jellemzője is van az arcnak, így a karakteres állkapocs, a kifejezett szemöldökív.

Hihetetlen, de ennyire veszélyes a szakáll

Az alanyok feladata az volt, hogy értékeljék, mennyire találják az adott férfit vonzónak, rövid és hosszú távú kapcsolatra egyaránt.

Emellett kitöltettek velük egy olyan kérdőívet is, amelyben — sok egyéb mellett — a testen élő parazitákkal tetvekkel, kullancsokkal, szakáll parazita kapcsolatos attitűdjüket is felmérték.

Kiderült, hogy miért vonzódunk a szakállas pasikhoz A szakállas férfiakat szeretjük, és most már azt is tudjuk, hogy miért. Kun Gabi Ajánlom Ha téged is vonzanak a szakállas pasik, akkor nem kell többé álmatlanul forgolódnod a miértek miatt, egy új tanulmány mindenre választ ad.

Általánosságban az jött ki — sejthetően — hogy a maszkulinabb arcokat jobban kedvelték, mint a feminin vonásokat. A szakállas arcoknál az egyéb maszkulin vonások szerepe kevésbé volt kifejezett. Ennek az lehet az oka, hogy a szakáll elfedi a kevésbé kívánatos tulajdonságokat akár szó szerint, akár a figyelem elterelése révén.

szakáll parazita Ascaris hogyan kell kezelni a véleményeket

Ha az azonos mértékű maszkulin vonásokkal felruházott arcokat hasonlították össze egymással, akkor mindig a szakállas bizonyult szakáll parazita. Vagyis mindenkinek megéri szakállt növesztenie. Különösen azoknak a nőknek tetszik a szakáll, akik hosszú távú kapcsolatra vágynak, de a futó kalandot keresőknek sincs ellenükre.

De nem ennyire egyszerű azért a történet. Azok a nők ugyanis, akik jobban undorodnak a külső parazitáktól, kevésbé találják vonzónak a szakállasokat.

szakáll parazita gyógynövényeket inni a paraziták ellen

És bizonyos esetekben igazuk is lehet — már abban, hogy a szakáll nem feltétlenül steril. Egy vizsgálatban férfiak szakállából és különféle kutyafajták bundájából vettek bakteriológiai mintákat.

Az eredmények szerint a szakállakban jelentősen több volt a baci, mint a kutyákban.

szakáll parazita gyógyszert vett be a férgek ellen

A vizsgált 18 férfi közül hétnek olyan sok baktérium éldegélt a szakállában, amely már komoly egészségügyi kockázatokat is felvetett.

A svájci Hirslanden Klinikán végzett kutatást eredetileg azért kezdték, hogy kiderüljön, vajon a szakállas férfiak elkaphatnak-e a szőrzetben élő kórokozókat a kutyáktól. De az eredmények láttán már inkább a kutyáknak van ettől félnivalójuk.

Ma is tanultam valamit Most együtt csak forintért!